HAKKIMIZDA

    Anadolu uygarlığı, Osmanlılardan Selçuklulara kadar uzanan kültür dünyası içinde, günümüzde bile hayranlık uyandıran eşsiz eserlerin meydana gelmesini sağlamıştır. Bu eserler, Saraylardan Konaklara, Camilerden çeşmelere kadar uzanan, bir yaşam biçiminin inceliğini yansıtır.

    Bu yüzden İkbal Çini ve Seramik ailesi olarak biz, 1997 yılından bu yana, zengin desen ve motiflerimiz ile bu geleneksel sanatın zerafetini yansıtan ürünlerin adresiyiz. Bu geleneği ve bu zerafeti, camilerde, iç ve dış restorasyon çalışmalarında, hotellerde, havuz ve villalarda, restoranlarda, kafelerde, alışveriş merkezlerinde, geleneksel türk hamamlarında ve kişiye özel mekanlarda uygulamaktayız. Siz de yaşadığınız mekanları, ikbal çini ve seramik ürünleri ile faklılaştırabilirsiniz.

VİZYONUMUZ

Çini ve Seramik sektöründe, müşterilerimize bütün ürünlerimizi ve tecrübemizi kaliteli bir şekilde sunarak, müşterilerimizin tüm isteklerine cevap vermek.

MİSYONUMUZ

    Kaliteden ödün vermeden ürettiğimiz Çini ve Seramik karolarla, müşterilerimizin memnuniyetini ön planda tutup, bugüne kadar tüm isteklere karşılık verdik. Kaliteli hizmet anlayışımızla müşterilerimizin memnuniyetini kazanırken, yükselen bir kuruluş olmaya devam ediyoruz.

KÜTAHYA ÇİNİ SANATI ve TARİHİ

Aslı toprak olan, üzeri sırlanarak çeşitli şekillerle nakışlanıp, pişirilmek suretiyle, meydana getirilen sanat eserine çini adı verilir. Kütahya’nın simgesi olan ve onu bütün dünyaya tanıtan “Çinicilik” Kütahya’da önemli bir sanat olmanın yanısıra, bir geçim koludur. Kütahya’da Friglerle başlayan seramik yapımı Bizans devri sonuna kadar sürekli gelişme göstermiştir. Kütahya 100 yılı aşkın bir süre, Selçuklularla Bizanslılar arasında tampon bölge olarak kalmıştır. Bu devirde çinicilik, Bizans ve Selçuklu Sanatının özelliklerini birlikte kullanmıştır. Daha sonra Beylikler Devrine giren Kütahya’da Osmanlı etkisi görülmeye başlamıştır. 1314 tarihli Vacidiye Medresesindeki Abdülvacit Efendinin Sandukasında 1428 tarihli Yakup Bey Türbesi’nde ilk Osmanlı Devri renkli sırlı çini tuğlalar kullanıldığı görülmektedir. 15. yy. Osmanlı seramik ve çini sanatı mavi beyaz grubu çinileri ile dikkati çeker. Bu orijinal mavi beyaz çiniler Hisarbey Camiinde (1487) ve Kükürt Köyü Camiinde görülmüştür. 15. yy mavi beyaz çiniler Kütahya ‘nın bazı yapıları yanında İstanbul ve Kudüs mimari eserlerinde de kullanılmıştır. 16.yy da Kütahya Çini ve Seramik sanatı faaliyetlerinin yavaşladığı görülmekle beraber İstanbul ve diğer önemli merkezlerde yapılan mimari eserlerde Kütahya çinilerinin kullanıldığı görülür. 1528 – 1529 tarihli Gebze – Çoban Mustafa Paşa Türbesinde, 1522 tarihli Manisa Valide Sultan Camiinde, Topkapı Sarayının çeşitli ünitelerinde Kütahya mavi beyaz çinileri kullanılmıştır.